Home » Laatste nieuws » Wereldkankerdag 4 februari 2021

Wereldkankerdag 4 februari 2021

Beste bezoekers,

Vandaag is het 4 februari. Op deze dag is het wereldkankerdag. In de voorafgaande jaren was dat een dag waarop we sowieso iedereen voor een kop koffie of thee met iets lekkers uit nodigden. Er was natuurlijk ook ruimte voor gesprekken. En er werden altijd leuke en boeiende activiteiten georganiseerd.
Maar zoals jullie allemaal weten is ons inloophuis vanaf half december al gesloten. Dus jullie uitnodigen om langs te komen is helaas niet mogelijk.

Maar we willen deze dag toch contact met jullie maken via deze nieuwsbrief.

We weten allemaal dat kanker grote invloed heeft op je leven. Het kan grote gevolgen hebben voor je dagelijkse leven, je relaties en je werk. Alles is anders. En dat kan je boos, eenzaam, onzeker of somber maken. Veel mensen met kanker hebben dit soort gevoelens. Dat kan zijn tijdens de behandeling of nog jaren daarna. En in deze tijd kunnen die gevoelens versterkt worden.
Daarom is het extra vervelend dat we vanwege de Corona maatregelen ons huis moeten sluiten.
In de vorige nieuwsbrief hebben we al aangegeven dat jullie je kunnen aanmelden om gebeld te worden. Dat kan ook beeldbellen via WhatsApp of Teams zijn. Dit is mogelijk op de donderdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur en op de dinsdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Heb je daar behoefte aan geef dat dan aub via de mail aan ons door, met een voorkeur voor dag en tijdstip.

Hopelijk is het afzeggen van afspraken of behandelingen bij jullie niet het geval. Maar mocht dit toch zo zijn dan is via onderstaande link meer informatie en tips te vinden.
https://www.kankerwachtniet.nl/Gelukkig zijn er ook positieve zaken te melden. We zijn inmiddels al zes weken na de kortste dag en dat is duidelijk te merken. ’s Avonds kan de lamp iets later aan en ’s morgens al weer iets eerder uit. Op zonnige dagen krijg je al een beetje het lentegevoel. Aan bepaalde bomen en struiken zijn de knoppen al zichtbaar en de sneeuwklokjes komen al boven de grond.

Een mooi moment om iets vaker een frisse neus te gaan halen. Een wandeling of fietstocht door de buurt. Of in het mooie natuurpark waar je altijd kans hebt om dieren te spotten en op de foto te zetten. Het restaurant van Hajé is gesloten maar ze hebben wel een voorziening op het plein bij het informatiecentrum waar je warme drank kunt kopen met iets erbij.

De ooievaars heb ik vorige week al weer gezien.

Vogelbescherming Nederland heeft een hele leuke gratis digitale cursus beschikbaar gesteld om te helpen tuinvogels te herkennen. Misschien ook een leuk idee om te gaan doen? Via onderstaande link kun je je aanmelden.
https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/online-vogelcursussen/cursus-tuinvogels-in-nederland
image.png

-We wensen jullie veel sterkte. Hou vol. Tot hopelijk heel gauw in het inloophuis.

Ander nieuws dat je misschien leuk vindt