Home » Langskomen

Langskomen

De deur van Inloophuis Passie staat open voor alle mensen met kanker en hun naasten, ongeacht achtergrond of leeftijd.

Of je nu zelf ziek bent (geweest), in je omgeving te maken hebt met kanker of iemand aan de ziekte hebt verloren; de deur staat altijd voor je open. Je kunt er deelnemen aan diverse ontspannende en creatieve activiteiten, die gericht zijn op rust en afleiding. Je kunt zonder afspraak, zonder kosten en zonder verwijsbrief binnenlopen. Onze gastvrouwen en -heren ontvangen je in een warme, huiselijke omgeving waar je onvoorwaardelijk welkom bent.

Mensen die ziek zijn (geweest)

De confrontatie met kanker zet de wereld op z’n kop. De vrijwilligers van het Inloophuis Passie bieden een luisterend oor en de mogelijkheid om in contact te komen met mensen die hetzelfde meemaken. Naast de medische behandeling, ook als die is afgerond, bieden wij ondersteuning. Veel mensen komen dan pas toe aan de emotionele verwerking van wat hun is overkomen.

Partners

Kanker heeft een grote impact op het dagelijks leven, maar kan ook veranderingen in relaties teweegbrengen. Als partner van iemand met kanker word je vaak zwaar belast. Alle aandacht – ook die van jouw – is gericht op de patiënt en je komt als vanzelf op de tweede plaats. Het is belangrijk dat je ook stilstaat bij de vraag: Hoe gaat het nu met mij en wat heb ík nodig? In het Inloophuis Passie ben je welkom om even op adem te komen en te vertellen hoe het met je gaat.

Verwijzers

Onze aanpak is behoeftegericht: iedere bezoeker krijgt alle ruimte om zelf aan te geven aan welke vorm van ondersteuning behoefte bestaat. Onze vrijwillige gastvrouwen en -heren, hebben een training gevolgd en werken volgens interne richtlijnen. Wanneer gespecialiseerde of intensievere begeleiding wenselijk is, kunnen zij de bezoeker informeren over (zorg)instanties of therapeuten in de regio.

De algemeen coördinator heeft regelmatig overleg met de zorgverleners op oncologisch gebied.
Wilt u als verwijzer het Inloophuis Passie onder de aandacht brengen en meer informatie over ons krijgen neem dan contact op met een van de coördinatoren van het Inloophuis.

Openingstijden

Dinsdag 10:00 - 12:30
Woensdag 10:00 - 12:30
Woensdag 19:30 - 21:00
Donderdag 13:30 - 16:00
Vrijdag 10:00 - 12:30