Home » Laatste nieuws » Herdenkingsbankje

Herdenkingsbankje

Mogelijkheid om naam op herdenkingsbankje te plaatsen.
Recent ontving ik onderstaand bericht. Omdat ik dit een heel mooi initiatief vind deel ik het graag met jullie.
Indien jullie belangstelling hebben hiervoor kunnen jullie  contact opnemen met ons zodat wij jullie de gegevens van Joyce kunnen doorgeven. Dan kunnen jullie daarna e.e.a. rechtstreeks met haar afstemmen.
Dit is de tekst van het bericht:

Beste lezer,Wij benaderen u met het volgende. Wij krijgen een herdenkingsbankje en die willen we graag met jullie delen.Als nabestaanden van Johan zijn wij twee jaar geleden in de fase terechtgekomen dat we echt afscheid moesten nemen van deze lieve betrokken vader, opa en man. Na jaren een gevecht tegen de ziekte kanker. Als familie hadden wij behoefte om wat te doen in naam van. En zo hebben wij enige tijd geleden de gemeente benaderd met een initiatief voor een gedachten/ herdenkingsbankje. Het idee was voor ons dat we iets tastbaars wilde behouden. En hoe mooi zou het zijn wanneer dat bij een bankje kon waar Johan tot aan zijn laatste dagen veel was te vinden.Bijna dagelijks voor echt tientallen jaren. Het bankje met uitzicht over de Oostvadersplassen en in de rug het bovenwater. Vlak bij de woning waar hij de laatste twee jaar nog gewoond heeft met zijn vrouw. Echt een prachtige plek waar ze na fietsen of wandelen even zaten. Toen al ziek.Maar ook de jaren daarvoor. Wonende in het Karveel was de dijk een favoriete plek.Hoe mooi is het dan ook dat tot ons verbazing we toestemming hebben gekregen om dit bankje nu echt te mogen omdopen tot herdenkingsbankje!!

Ons idee mocht worden uitgewerkt en zo zijn we tot het idee gekomen om de hardhouten planken in te laten laseren met enkele woordjes aan de zitzijde. Dit kunnen namen zijn maar ook verwijzingen naar de nabestaanden waar het om gaat.Op de achterzijde komt een mooie zin wie zal gaan uitnodigen om samen te herdenken maar ook in gedachten op deze mooie plek te zitten. Om deze zin samen te stellen werken we ook samen met de stadsdichter. Hij zal ook een voordracht doen op het moment dat het bankje opnieuw in gebruik zal worden genomen. Op dit moment liggen de planken klaar bij de organisatie die de namen erin zal laseren/ graveren.En daarvoor benaderen wij graag jullie! Zijn vrouw Yvonne heeft een wens om meer mensen de mooie kans aan te bieden om de naam van hun geliefde in te laten graveren op de bank. Omdat jullie ondersteunen in deze specifieke groep nabestaanden benaderen wij jullie. Het bankje zal ongeveer 10 jaar lang blijven staan. Het graveren zou kosteloos zijn en geeft mensen de kans om de naam van hun geliefde neer te laten zetten op een hele mooie plek in Lelystad. Door dat de machine per naam moet ingraveren en de ruimte die ervoor nodig is kunnen er zo ver nu bekend is 20 namen ongeveer op (maximaal).Mijn vraag is of jullie mee willen doen in dit initiatief?

Ander nieuws dat je misschien leuk vindt