Home » Laatste nieuws » Darmkankermaand

Darmkankermaand

Voorlichtingsavond in St. Jansdal

Maart is internationaal uitgeroepen tot darmkankermaand. 

Afgelopen dinsdag 14 maart organiseerde ziekenhuis St Jansdal Lelystad, een voorlichtingsavond op het gebied van darmkanker.  

Munda en Thea, beide werkzaam in het inloophuis Passie, waren deze avond aanwezig om de bezoekers te informeren over ons inloophuis. Na hun introductie en het verstrekken van onze nieuwe folder en pen, was het een zeer interessante interactieve avond. 

Presentaties gegeven door de aanwezige specialisten, waaronder; Matthé Bollen (internist-oncoloog), Daud Allajar (Maag-Darm-Leverarts), Arjan Schouten van der Velden, (chirurg) en Caroline Andeweg (chirurg) vertelden over het belang van een gezonde voeding en leefstijl, het effect van het bevolkingsonderzoek en de verschillende onderzoeksmogelijkheden. 

De voorzitter sloot de avond af met een positief verhaal over inloophuis Passie, waar je altijd terecht kunt voor steun en een luisterend oor; het enthousiasme dat ze van patiënten terug hoort en dat sommige patiënten zelfs een nieuwe hobby hebben ontdekt. 

“Super goed gevoel” daar aanwezig geweest te zijn, hopelijk maakt het voor belangstellenden de stap naar Passie gemakkelijker.

 

Ander nieuws dat je misschien leuk vindt