Home » Laatste nieuws » Activiteiten voor kinderen en jongeren die opgroeien met een gezinslid met kanker.

Activiteiten voor kinderen en jongeren die opgroeien met een gezinslid met kanker.

Als iemand kanker krijgt wordt niet alleen die persoon getroffen door de ziekte maar ook de mensen in zijn of haar omgeving, zeker de gezinsleden. Volwassenen die graag met lotgenoten willen praten of even afleiding zoeken in een activiteit of met elkaar een kop koffiedrinken, kunnen daarvoor terecht bij ons in het Inloophuis Passie (zodra de Coronamaatregelen zijn versoepeld, momenteel zijn we helaas nog steeds gesloten).

Voor jongeren zijn er momenteel geen specifieke bijeenkomsten. Welzijn Lelystad wil dit door het organiseren van twee activiteiten veranderen.

Op donderdag 22 april wordt er een activiteit voor jongeren van 12 jaar en ouder georganiseerd. Thema voor deze bijeenkomst is “alles in de soep”. Loopt er bij jou thuis ook wel eens wat in de soep nu er iemand in jouw gezin ernstig ziek is? We gaan met dit thema aan de slag door her er met elkaar over te hebben, soep te koken en te kijken wat helpt als alles in de soep loopt.

Tijdstip: 18.00 – 22.00 uur

Locatie: de Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201 in Lelystad

 

Op donderdag 29 april wordt er een activiteit georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Het thema voor deze bijeenkomst is “een schatkist vol gevoelens”. Als je ineens te maken krijgt met de ziekte kanker in je gezin roept dat vaak allerlei gevoelens op. We gaan hiermee aan de slag door een ganzenbordspel en een schatkist te vullen met van alles!

Tijdstip: 15.45. tot 17.30

Locatie: de Schans 19-09 in Lelystad

 

Voor beide activiteiten geldt dat er aangemeld kan worden door te mailen met jongemantelzorg@welzijnlelystad.nl (graag even de leeftijd van het kind vermelden)

 

De activiteiten worden gegeven door consulent Liesbeth Krouwel en stagiaire Laura Kuik, Voor vragen kan er contact opgenomen worden met Liesbeth Krouwel (06-29580611).

 

Wij ondersteunen dit initiatief van harte en brengen het daarom graag onder de aandacht.

Ander nieuws dat je misschien leuk vindt