Home » Laatste nieuws » 7 en 8 september Beklimming naar de top van de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk

7 en 8 september Beklimming naar de top van de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk

De strijd tegen kanker is als het beklimmen van een hoge berg

De genadeloze klim naar de kale top van de hoge berg Mont Ventoux symboliseert de strijd die kankerpatiënten en hun naasten dagelijks voeren tegen deze ziekte. 

De Stichting Groot Verzet tegen Kanker zorgt er sinds 2007 voor dat er al miljoenen euro’s zijn opgehaald voor onderzoek naar kanker. 

Onze helden van het Passie-Mont Ventoux-team zijn 

Cees Mulder; Henny Kuylenburg; Gerrit de Noord; Jaap de Jager; Jan Akkerman en Philip Spiekerman. 

Patricia Rooseboom heeft alle superhelden beide dagen aangemoedigd en hen binnengehaald bovenop de top van de Mont Ventoux. 

Beide teams hadden het T-shirt met namen van mensen die kanker hebben (gehad) meegenomen naar de top. Indrukwekkend om deze namen van dierbaren van nu maar ook namen van geliefden in herinnering te lezen. 

Dit jaar heeft het Passie-Mont Ventoux-team tot nu toe in totaal € 13.708,00 opgehaald. De opbrengst gaat naar Inloophuis Passie en het KWF Kankerfonds. Dat geld is hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 3 Nederlanders te maken met kanker. 

Je kunt via onderstaande link info van alle deelnemers bekijken; de bedragen zien en heel belangrijk: ook een donatie doen.  

https://www.grootverzettegenkanker.nl/teams/passiehuis-lelystad 

Groot respect voor alle helden van het Passie-team,  zij hebben de kale berg Mont Ventoux -met 1909 meter de hoogste berg van de Provence- lopend en fietsend beklommen. Petje af. 

Teamfoto, van links naar rechts: Philip, Jaap, Henny, Jan, Gerrit en Cees

Ander nieuws dat je misschien leuk vindt